Hotelboxsprings en toebehoren

De-Slaapfabriek levert al vele jaren hotelbedden en hotelboxsprings aan eigenaren van hotels, B&B en vakantieparken in zowel binnen- als buitenland. De-Slaapfabriek is aangesloten bij Bedandbreakfast Nederland. Ook eigenaren van vakantiewoningen en woningen die verhuurd worden via Airbnb weten ons te vinden als het gaat om aanschaf en vervanging van hotelboxsprings. Exploitanten van grote schepen, booreilanden, zorginstellingen, etc. vinden ook de juiste zakelijke slaapproducten bij ons.

Bekijk gerust op de website een aantal van onze zakelijke referenties. Velen gingen je namelijk voor en zijn nog steeds razend enthousiast. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? We beantwoorden uiteraard al je vragen en we helpen je graag met onze expertise en jaren lange ervaring in de beddenbranche met alle uiteenlopende slaapartikelen.

Zakelijk aanschaffen? Wij staan je graag te woord!Vanaf 399,-
Vanaf 539,-
Vanaf 1.199,-

Uitleg begrip hotelboxspring

Het woord hotelbed of hotelboxspring is een begrip waar we heel veel kanten mee op kunnen. Immers een hotelbed zou ook bij een particulier thuis kunnen staan. Of een normaal bed zou je ook naar een hotel kunnen verplaatsen. Het woord hotelbed of hotelboxspring is dus voor velerlei uitleg vatbaar en daarom proberen we hieronder met Hollandse nuchterheid e.e.a. te verduidelijken. Je weet dan waar je op moet letten bij aanschaf van een hotelboxspring (of je nu wel of niet een eigenaar van een hotel, B&B of vakantiepark bent).

Ieder bed dat op een hotelkamer staat kan natuurlijk een hotelbed genoemd worden en over de hele wereld kom je verschillende modellen en uitvoeringen tegen. In Nederland en België houdt men het graag eenvoudig en bedoelt men met het woord ‘hotelboxspring’ doorgaans een boxspringonderstel met daarop een matras. In enkele gevallen kan daar ook een hoofdbord achter geplaatst worden. Deze losse hoofdborden vind je bij ons terug onder de categorie ‘hoofdborden’.

Om dus toe te kunnen lichten wat een hotelboxspring is zullen we dus de aparte onderdelen afzonderlijk onder de loep nemen. We beginnen bij de bodem.

De Bodem = De Boxspring.

Geveerd boxspringonderstel

Het woord boxspring is afkomstig uit het Engels; Box = bak en Springs = veren. Met veren worden de stalen springveren bedoeld die ook in banken en fauteuils worden gebruikt. Een boxspring met binnenvering is dus een bodem met een verende werking. De basis van een boxspring kan bestaan uit een MDF plaat, een houten frame of een stalen frame. Die basis dient als steun en drager van de binnenvering. De Binnenvering wordt afgedekt met een jute of vilten drukverdeler en rondom afgewerkt met polyetherschuim/comfortschuim. Voor de nette afwerking wordt dan een meubelstof of een neutraal witte damast gebruikt, waardoor het eindresultaat er als een mooi gestoffeerd boxspringonderstel uit ziet (zie bijvoorbeeld ons model Letto Speciale).

Ongeveerd/hard boxspringonderstel

Naast het geveerde boxspringonderstel is er ook de mogelijkheid om een boxspringonderstel te maken waarin geen veren zijn verwerkt. Dit is een frame dat bijna volledig uit hout/MDF is opgebouwd en waar slechts een klein laagje polyetherschuim op is aangebracht. Deze boxspring veert nauwelijks, maar geeft wel een zeer solide ondersteuning voor zware mensen. Ook is een ongeveerd boxspringonderstel nauwelijks kapot te krijgen. We noemen deze ook wel ”hufterproof” en dat klinkt voor eigenaren van hotels en herbergen in het lagere segment als muziek in de oren uiteraard. Een dergelijke boxspring is iets eenvoudiger en sneller te produceren en daardoor iets voordeliger dan de verende boxspring. We noemen deze boxspring ook wel een ongeveerde of harde boxspring. Dit ongeveerde boxspringonderstel ziet er uiterlijk bijna net zo mooi uit als een verend boxspringonderstel (zie ons model Letto Sani).

Het matras

Op een boxspringbodem kan in principe elk type matras gebruikt worden. In het geval van hotelboxsprings werden doorgaans binnenveringmatrassen gebruikt, ook wel Bonellveringmatrassen genoemd. Hoogwaardiger pocketveringmatrassen worden echter steeds vaker toegepast met als voordeel dat matrassen met een pocketveringinterieur comfortzones hebben. Vaak zijn dit 7 zones met verschillende tegendruk om de persoon in kwestie beter per lichaamsdeel te ondersteunen. Bonellvering matrassen hebben daarentegen geen zones.

Bonell binnenveringmatrassen

Binnenveringmatrassen hebben een traditionele Bonell binnenvering. Dit zijn relatief grote veren die aan de bovenzijde van de veren aan elkaar verbonden zijn. Dit kan door de diabolische vorm. Het nadeel hiervan is dat dit raamwerk van staaldraden aan elkaar verbonden is en daardoor minder onafhankelijk veren. Resultaat is dat het zogenaamde zee- of trampoline-effect optreedt; Als je beweegt in bed dan zal het namelijk even duren voordat het weer stabiel/rustig is. Ander nadeel is dat je geen comfortzones hebt. Het voordeel is echter dat deze veren relatief goedkoop zijn en dat daardoor de matrassen ook zeer goed betaalbaar zijn.

Pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen hebben een interieur van tonvormige pocketveren die afzonderlijk in een zakje/pocket zijn verpakt en allemaal onafhankelijk van elkaar hun werk doen. Dit maakt dat het matras voor een breder publiek geschikt is en een hoger ligcomfort biedt. Doordat de veren een kleinere diameter hebben dan Bonnellveren, zitten er veel meer veren per vierkante meter in een pocketveringmatras. Daarmee komen we bij een volgend voordeel van een pocketveringmatras; Door het aantal pocketveren per m2 van bijvoorbeeld 350 naar 500 of zelfs 1.000 pocketveren per m2 te verhogen, heb je een oplossing in handen voor mensen die een hoger lichaamsgewicht hebben. Immers, hoe meer veren, hoe beter de gewichtsverdeling. Maak daarbij niet de fout te denken dat het  matras met de meeste pocketveren per m2 automatisch de beste is, want voor een lichtgewicht persoon gaat dit niet op! Een pocketveringmatras is iets duurder dan de Bonnellmatras maar wel hoogwaardiger en af te stemmen dus op het lichaamsgewicht van de persoon in kwestie. Zoals aangegeven hebben pocketveringmatrassen in de regel 7 comfortzones met als doel (zeker bij zijslapers) de tegendruk per zone te variëren en de bloedsomloop en zenuwbanen in de ruggengraat zo goed mogelijk te ontlasten.

Het voordeel van beide matrassen is dat er veel lucht tussen de veren zit. Bij iedere beweging is er veel luchtverplaatsing. Dit is bevorderlijk voor de ventilatie en de vochthuishouding tijdens het slapen.

Hopelijk ben je met bovenstaande detailinformatie geholpen. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust via mail, chat of telefonisch en we helpen je graag verder met onze expertise en ruime ervaring met hotelboxsprings.