Het belang van een goed matras

Wist je dat we één derde van ons leven slapend doorbrengen? Een goede ondersteuning tijdens het slapen is dus van essentieel belang. Een goede nachtrust valt of staat bij het juiste matras. Afhankelijk van je wensen, zijn er diverse matrassen voor jou geschikt. Heb je liever een hard matras? Is sprake van nek- of rugklachten? Of heb je last van transpiratie, dan is een ander soort matras weer beter geschikt. Voordat je een matras koopt, is het dus verstandig om genoeg informatie in te winnen. Wij helpen je graag jouw vragen te beantwoorden en daarmee uiteraard de juiste keuze te maken.

Vanaf 145,-

Bonnellvering matrassen

Matras Primavera Forte

Vanaf 159,-
  • Specialist in extra grote en afwijkende maten
  • Maatwerk productie in NL
  • Gratis bezorging in NL
Aanbieding!

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 350 OP=OP

Vanaf 259,-181,30
Vanaf 189,-

Koudschuim matrassen

Matras Smart Princess

Vanaf 215,-
Vanaf 215,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Amazon 350

Vanaf 229,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 350

Vanaf 239,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Amazon 500

Vanaf 259,-
Vanaf 269,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Nuovo 350

Vanaf 279,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Sonno 350

Vanaf 279,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 500

Vanaf 289,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Silver-Line Sonate met Aloë Vera

Vanaf 299,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Nuovo 500

Vanaf 339,-
Aanbieding!
486,25340,38

Matrassen

Matras Etoile

Vanaf 360,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Sonno 500

Vanaf 369,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera

Vanaf 375,-

Welke type matrassen zijn er?

Weet jij op welk type matras je slaapt? Een groot deel van ons heeft namelijk geen idee op welk matras die persoon nu eigenlijk slaapt! Op zich niet erg natuurlijk, als je goed slaapt en geen pijntjes ervaart. Toch is het voor veel mensen goed om te weten welk matras het beste bij hun lichaam past, zodat ze kunnen genieten van een optimaal ligcomfort. We willen immers allemaal ‘fris en fruitig’ wakker worden!

Wat een goed matras is, is voor iedereen anders. De één is op zoek naar een matras dat goed ventileert, de ander wil graag helemaal wegzakken in een groot koninklijk bed en weer een ander wil een hard matras omdat er bijvoorbeeld sprake is van rug- en nekklachten. Ook jouw slaaphouding is van belang bij de keuze voor een goed matras en natuurlijk moet dit allemaal passen binnen jouw budget en de wensen die je hebt.

De meest populaire type matrassen zijn de koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering matrassen. De eerste drie genoemde soorten vallen onder de zogenoemde volkern schuim matrassen.

Koudschuim matrassen

Koudschuim wordt ook wel HR-schuim genoemd en is de meest gebruikte schuimsoort voor matrasvullingen. Deze matrassen ventileren goed, waardoor koudschuim matrassen uiterst geschikt zijn voor mensen die last hebben van transpiratie tijdens het slapen. Waar komt de naam ‘koudschuim’ eigenlijk vandaan? Dat heeft te maken met de manier waarop het schuim wordt geproduceerd. Het schuim wordt zonder tussenkomst van thermische energie (warmte) ‘koud geslagen of gecrushed’ om op microniveau kleine luchtbelletjes te laten ontstaan. De ketting aan luchtbelletjes die ontstaat vormt tal van luchtkanaaltjes en zorgt daardoor voor een goede ventilatie. Koudschuim heeft dus een zogenaamde open celstructuur.

Traagschuim matrassen

Traagschuim reageert op lichaamswarmte en past zich daardoor perfect aan de contouren van je lichaam aan. Hierdoor voel je geen drukpunten, wat vooral voor mensen met gewrichtsklachten heel prettig kan zijn. De matrassen die volledig bestaan uit traagschuim bieden vanwege de gesloten celstructuur wel minder ventilatie dan bijvoorbeeld de koudschuim matrassen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Latex matrassen

De latexvulling van een matras kan van natuurrubber en van synthetische latex gemaakt zijn. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Latex is erg soepel en voelt heel comfortabel. Doordat het een natuurproduct is hebben de latex matrassen een antibacteriële en schimmelwerende werking. Daar komt bij dat ze ook goed ventileren.

Bonell binnenveringmatrassen

Binnenveringmatrassen hebben een traditionele Bonell binnenvering. Dit zijn relatief grote veren die aan de bovenzijde van de veren aan elkaar verbonden zijn. Dit kan door de diabolische vorm. Het nadeel hiervan is dat dit raamwerk van staaldraden aan elkaar verbonden is en daardoor minder onafhankelijk veren. Resultaat is dat het zogenaamde zee- of trampoline-effect optreedt; Als je beweegt in bed dan zal het namelijk even duren voordat het weer stabiel/rustig is. Ander nadeel is dat je geen comfortzones hebt. Het voordeel is echter dat deze veren relatief goedkoop zijn en dat daardoor de matrassen ook zeer goed betaalbaar zijn.

Pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen hebben een interieur van tonvormige pocketveren die afzonderlijk in een zakje/pocket zijn verpakt en allemaal onafhankelijk van elkaar hun werk doen. Dit maakt dat het matras voor een breder publiek geschikt is en een hoger ligcomfort biedt. Doordat de veren een kleinere diameter hebben dan Bonnellveren, zitten er veel meer veren per vierkante meter in een pocketveringmatras. Daarmee komen we bij een volgend voordeel van een pocketveringmatras; Door het aantal pocketveren per m2 van bijvoorbeeld 350 naar 500 of zelfs 1.000 pocketveren per m2 te verhogen, heb je een oplossing in handen voor mensen die een hoger lichaamsgewicht hebben. Immers, hoe meer veren, hoe beter de gewichtsverdeling. Maak daarbij niet de fout te denken dat het  matras met de meeste pocketveren per m2 automatisch de beste is, want voor een lichtgewicht persoon gaat dit niet op! Een pocketveringmatras is iets duurder dan de Bonnellmatras maar wel hoogwaardiger en af te stemmen dus op het lichaamsgewicht van de persoon in kwestie. Zoals aangegeven hebben pocketveringmatrassen in de regel 7 comfortzones met als doel (zeker bij zijslapers) de tegendruk per zone te variëren en de bloedsomloop en zenuwbanen in de ruggengraat zo goed mogelijk te ontlasten. Een matras met een pocketveringinterieur wordt vervolgens afgedekt met comfortschuim/polyether, koudschuim, latex of traagschuim. De keuze is aan jou uiteraard.

Het voordeel van zowel binnenveringmatrassen als pocketveringmatrassen is dat er veel lucht tussen de veren zit. Bij iedere beweging is er veel luchtverplaatsing. Dit is bevorderlijk voor de ventilatie en de vochthuishouding tijdens het slapen.

 

Een ruim assortiment in verschillende formaten

Naast de verschillende typen matrassen, heb je ook de keuze uit veel verschillende formaten matrassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een matras 120×200 cm voor de twijfelaars, of een matras 200×220 cm voor als je ruim en heerlijk koninklijk wilt liggen.

Matrassen op maat

Wil je bijvoorbeeld een extra klein matras voor in de prinsessenkamer van je dochter of ben je op zoek naar een matras voor iemand die langer dan 2 meter is? Kijk dan in de categorie ”matras op maat” en stel zelf je matras samen. Als het formaat matras er niet bij zit, kunt je altijd een matras laten verkorten/verlengen of versmallen/verbreden. Hiervoor vragen wij een kleine meerprijs. Voor bepaling van de meerkosten van een matras op maat, hanteren we de stelregel dat we per handeling (versmallen/verbreden en inkorten/verlengen) een bedrag van slechts €30,- rekenen. Dit bedrag tel je op bij de prijs van de standaardmaat uit de webshop die bij dat product hoort.

Je ziet het! Maatwerk hoeft niet per se veel duurder zijn. In onze fabrieken hebben we al heel bijzondere maatwerkprojecten met goed gevolg afgerond.

Matras kopen bij De-Slaapfabriek

Je koopt jouw matras eenvoudig en snel online in onze webshop, waarbij je kunt betalen bij aflevering als je dat prettig vindt! Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd in onze showroom. Onze slaapspecialisten staan 7 dagen in de week voor je klaar, ook ’s avonds (op afspraak)!

Heb je nu vragen? Stel ze gerust via mail, chat of telefonisch en we helpen je graag verder met onze expertise en ruime ervaring met alle type matrassen in alle denkbare ligmaten.