Wat is een Bonnellvering matras?

Er is een groot aantal verschillende soorten matrassen in omloop. Zo ook Bonnellvering matrassen (ook wel Bonellvering matras of binnenvering matras genoemd). Bonnellvering matrassen hebben een traditionele Bonell binnenvering. Dit zijn relatief grote veren. Het nadeel hiervan is dat dit raamwerk van staaldraden aan elkaar verbonden is en daardoor minder onafhankelijk veren. Resultaat is dat het zogenaamde zee-effect optreedt; Als je beweegt in bed dan zal het namelijk even duren voordat het weer stabiel/rustig is. Ander nadeel is dat je geen comfortzones hebt. Het voordeel is echter dat deze veren relatief goedkoop zijn en dat daardoor de matrassen ook zeer goed betaalbaar zijn.

Bonnellvering matrassen

Matras Primavera Forte

Vanaf 159,-

De kern van een Bonnellvering matras bestaat uit een staaldraad die via een uitontwikkeld productieproces zodanig wordt verwerkt en gedraaid dat er een springveer raamwerk ontstaat. Aangezien de dikte van de staaldraad door het hele matras heen hetzelfde is, zul je overal min of meer dezelfde tegendruk ervaren. Een bonellvering matras heeft dus geen comfortzones met variatie in tegendruk zoals dat bij een pocketveringmatras wel het geval is.

Doordat de kern van een binnenvering matras uit een raamwerk van veren uit één draad is opgebouwd, zul je bij het liggen op een Bonellvering matras wat meer het zogenaamde ”zee-effect” of ”trampoline-effect” ervaren. Draai je je om tijdens het slapen dan zul je dat enigszins merken. Kies je voor een 2-persoons Bonnellvering matras en draait je partner zich ’s nachts regelmatig om dan kun je (als je daar gevoelig voor bent uiteraard) wat last van hebben. Bij een pocketveringmatras speelt dit niet omdat alle metalen springveren individueel verpakt zijn in een textielen zakje/pocket. Doordat elke veer in een apart zakje zit, kunnen ze afzonderlijk van elkaar bewegen. Hierdoor ontstaat er een prettig, stabiel en rustig ligcomfort.

Kies een matras dat binnen je budget past

Bij een binnenveringmatras is in de regel sprake van 1 hardheid en vaak is dit een gemiddelde hardheid die geschikt is voor een breed publiek met normaal postuur en een gemiddeld lichaamsgewicht. Ben je echter op zoek naar een hard of juist zacht matras? In geval van een pocketvering matras kun je zelf de hard- of zachtheid van de matras bepalen.

De voordelen van een Bonnellvering matras

Ben je van plan een voordelig matras aan te schaffen, dan is een binnenveringmatras een prima optie. Dit is de reden dat voor kinderen en logés nog altijd vaak voor een bonellveringmatras gekozen wordt. Bijkomstig voordeel is dat dit type matras goed ventileert. De lucht kan namelijk vrij circuleren tussen het raamwerk van staaldraad. Dit komt ook de hygiëne ten goede.

Advies door onze slaapspecialisten

Onze ervaring is dat Bonnellveringmatrassen vrijwel altijd online via de webshop worden aangeschaft. Kun je online niet vinden waar je naar zoekt? Wij nodigen je graag uit voor een afspraak in onze showroom in Heerhugowaard. Dan kun je verschillende matrassen (binnenveringmatrassen versus pocketveringmatrassen) zelf testen. Onze slaapspecialisten staan voor je klaar met een kopje koffie om al jouw vragen te beantwoorden! Vragen stellen kan uiteraard ook via mail, telefoon of chat als je dat handiger en sneller vindt.