Goed ventilerende koudschuim matrassen

Koudschuim wordt ook wel HR-schuim (High Resilience) genoemd en is de meest gebruikte schuimsoort voor matrasvullingen. Deze matrassen ventileren optimaal door de open celstructuur, waardoor koudschuim matrassen uiterst geschikt zijn voor mensen die last hebben van transpiratie tijdens het slapen. Je gaat fris naar bed en staat ook fris weer op! Matrassen met koudschuim zijn geschikt voor alle vlakke en verstelbare bedbodems, voelen in de regel wat steviger aan en hebben een langere levensduur. We helpen je graag om tot de juiste keuze te komen. Leg gerust je vragen aan ons voor via mail, chat, telefoon of bezoek de showroom.

Koudschuim matrassen

Matras Smart Princess

Vanaf 215,-
  • Specialist in extra grote en afwijkende maten
  • Maatwerk productie in NL
  • Gratis bezorging in NL
Vanaf 299,-
Aanbieding!
486,25340,38
Vanaf 359,-
Vanaf 465,-
Aanbieding!

Koudschuim matrassen

Matras Relaxa

Vanaf 590,-
Vanaf 599,-
Vanaf 599,-

Koudschuim matrassen

Matras Carat

Vanaf 705,-
Aanbieding!
Vanaf 1.858,-929,-
Aanbieding!

Koudschuim matrassen

Philrouge stream 22 matras

Vanaf 1.589,-

Waarom een matras van koudschuim kiezen?

Ben je op zoek naar een goed ventilerend en koel matras? Dan is een matras van koudschuim erg geschikt voor je. Daarnaast zijn koudschuim matrassen geschikt voor alle soorten bedbodems. Denk hierbij aan een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, verstelbare bodems of een spiraalbodem.

Bekijk hieronder alle voordelen van een koudschuim matras:
– De open celstructuur zorgt ervoor dat het matras goed ventileert en een goede luchtcirculatie heeft;
– Koudschuim matrassen bieden een goede ondersteuning voor een optimale nachtrust;
– Er ontstaat geen kuilvorming en is een duurzame aanschaf. De komende 10 jaar kun je weer vooruit!

Waarom heet het ‘koudschuim’?

De naam ‘koudschuim’ heeft niets te maken met hoe warm of koud het schuim aanvoelt. Het heeft te maken met de manier waarop het schuim in het productieproces ontstaat. Zonder tussenkomst van warmte wordt het schuim ‘koud geslagen’. Dit crushen zorgt ervoor dat er op microniveau hele kleine luchtbelletjes ontstaan die op hun beurt vele luchtkanaaltjes vormen. Hierdoor ventileren de matrassen van koudschuim dus zo goed. Een mooie bijkomstigheid is dan ook dat de matrassen niet warm aanvoelen, maar dat heeft dus niets met de naam te maken!

Kies je voor een matras met een pocketveerinterieur in combinatie met een afdeklaag (onder en boven) van koudschuim? Dan kies je voor een wat steviger matras met comfortzones dat optimaal ventileert omdat koudschuim een open celstructuur heeft.

Jouw matras online bestellen

Ben je er al uit welk koudschuim matras het beste bij je past? Dan kun je jouw matras heel eenvoudig online bestellen. Wil je liever advies van één van onze slaapspecialisten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vinden het namelijk prettig als iedereen optimaal kan genieten van een goede nachtrust. Wij helpen je graag bij het kiezen van een goed matras.