Wat is een pocketvering matras?

Er zijn veel verschillende soorten matrassen, waaronder pocketvering matrassen, waardoor wij begrijpen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn pocketvering matrassen nu eigenlijk? Pocketveren zijn metalen springveren die individueel verpakt zijn in een textielen zakje (pocket). De kern van de matras bestaat uit wel honderden pocketveren met ingebouwde comfortzones in combinatie met een afdeklaag van comfortschuim, koudschuim, latex of traagschuim. Het aantal pocketveren per vierkante meter hangt met name af van je lichaamsgewicht en dat van je partner. We helpen je uiteraard graag bij het beantwoorden van je vragen en maken van de juiste keuze.

Aanbieding!

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 350 OP=OP

Vanaf 259,-181,30
Vanaf 215,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Amazon 350

Vanaf 229,-
  • Specialist in extra grote en afwijkende maten
  • Maatwerk productie in NL
  • Gratis bezorging in NL

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 350

Vanaf 239,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Amazon 500

Vanaf 259,-
Vanaf 269,-
Vanaf 279,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Sonno 350

Vanaf 279,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Cuscino 500

Vanaf 289,-
Vanaf 299,-
Vanaf 339,-
Vanaf 359,-

Matrassen

Matras Etoile

Vanaf 360,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Sonno 500

Vanaf 369,-
Vanaf 375,-
Vanaf 419,-
Vanaf 429,-
Aanbieding!
542,50434,-
Vanaf 465,-
Vanaf 470,-
Aanbieding!
Vanaf 630,-504,-
Vanaf 519,-
Aanbieding!
Vanaf 599,-
Vanaf 599,-
Vanaf 619,-

Pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen hebben een interieur van tonvormige pocketveren die afzonderlijk in een zakje/pocket zijn verpakt en allemaal onafhankelijk van elkaar hun werk doen. Dit maakt dat het matras voor een breder publiek geschikt is en een hoger ligcomfort biedt. Doordat de veren een kleinere diameter hebben, zitten er relatief veel veren per vierkante meter in een pocketveringmatras. Daarmee komen we bij een volgend voordeel van een pocketveringmatras; Door het aantal pocketveren per m2 van bijvoorbeeld 350 naar 500 of zelfs 1.000 pocketveren per m2 te verhogen, heb je een oplossing in handen voor mensen die een hoger lichaamsgewicht hebben. Immers, hoe meer veren, hoe beter de gewichtsverdeling. Maak daarbij niet de fout te denken dat het matras met de meeste pocketveren per m2 automatisch de beste is, want voor een lichtgewicht persoon gaat dit niet op! Een pocketveringmatras is dus qua hardheid af te stemmen op het lichaamsgewicht van de persoon in kwestie. Zoals aangegeven hebben pocketveringmatrassen in de regel 7 comfortzones met als doel (zeker bij zijslapers) de tegendruk per zone te variëren en de bloedsomloop en zenuwbanen in de ruggengraat zo goed mogelijk te ontlasten. Een matras met een pocketveringinterieur wordt vervolgens afgedekt met comfortschuim/polyether, koudschuim, latex of traagschuim. De keuze is aan jou uiteraard.

Het voordeel van pocketveringmatrassen is dat er veel lucht tussen de veren zit. Bij iedere beweging is er veel luchtverplaatsing. Dit is bevorderlijk voor de ventilatie en de vochthuishouding tijdens het slapen.

Een pocketvering matras bestaat dus uit een kern van honderden pocketveren. Doordat elke pocketveer individueel in een apart zakje/pocket verpakt is, kunnen ze afzonderlijk van elkaar bewegen. Hierdoor ontstaat er een prettig/stabiel ligcomfort. Deze veren zijn afgedekt met een comfortabele laag comfortschuim/polyetherschuim, latex, koudschuim of traagschuim. We zetten hieronder alles nog even overzichtelijk voor je op een rijtje.

Kies een matras dat bij je past

Ben je op zoek naar een hard of juist zacht matras? Bij een pocket matras kun je zelf de hard- of zachtheid van de matras bepalen. Afhankelijk van jouw gewicht, maar ook jouw wens kun je de hardheid van jouw matras bepalen. Heb je bijvoorbeeld lage rugklachten? Het is dan belangrijk dat je een matras neemt met goede ondersteuning die het gewicht van jou goed verdeeld, waardoor de druk wordt verlaagd. Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw matras lang meegaat en je er een lange tijd plezier van hebt!

De voordelen van een pocket matras

Heb je last van veel transpireren tijdens jouw nachtrust? Dan is een pocket interieur matras een goede keuze. Door de holle kern verluchten ze optimaal en blijven de geurtjes en het vocht niet ‘hangen’. Hierdoor is de hygiëne ook erg goed. Een ideale keuze voor een slaper die ’s nachts veel transpireert.

Daarnaast hebben de matrassen met pocketveren minder snel kuilvorming. Dit komt doordat de pocketveren van metaal zijn en metaal veel minder gevoelig is voor ‘materiaalmoeheid’. Van de (helaas) welbekende kuilvorming heb je dus bij een pocketvering matras niet snel last! Een duurzame keuze als je kiest voor een matras met pocketveren.

Comfortzones

Doordat een pocketvering matras is opgebouwd uit ‘gebieden/zones’ met veren van verschillende staaldiktes, worden er comfortzones gecreëerd. Vooral de uitstekende lichaamsdelen zoals de schouders en de heupen worden dan extra ondersteund. Dat ligt wel zo prettig! Hoe weet je nu hoeveel pocketveren per m2 goed zijn voor jouw gewichtsklasse? Doorgaans geldt dat voor personen met een lichaamsgewicht tot 90 kg een kern van 350 pocketveren per vierkante meter toereikend is. Ben je zwaarder, kies dan voor 500 pocketveren per m2 of voor mensen met zwaar overgewicht zelfs 1.000 pocketveren per m2.

Afdeklagen

Kies je voor een matras met een pocketveerinterieur in combinatie met een afdeklaag (onder en boven) van koudschuim dan kies je voor een wat steviger matras dat optimaal ventileert omdat koudschuim een open celstructuur heeft.

Kies je echter voor een matras met een pocketveerinterieur in combinatie met een afdeklaag (boven en onder) van latex dan kies je voor een wat soepeler aanvoelend matras dat prima ventileert en (deels) is opgebouwd uit latex van het sap van de rubberboom. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het anti-allergisch is. Mensen die graag zo natuurlijk mogelijk willen slapen kiezen vaak voor latex.

Valt je keuze op een matras met een pocketveerinterieur in combinatie met een afdeklaag (boven en onder) van traagschuim dan kies je voor een drukverlagend matras. Mensen die terugkerende rug- en nekklachten hebben of om medische redenen zo weinig mogelijk drukpunten willen ervaren, kiezen voor traagschuim. Door de gesloten celstructuur is dit materiaal minder goed ventilerend. Dit kan ook een voordeel zijn voor het geval je nogal kouwelijk bent tijdens het slapen en dus graag je warmte wilt vasthouden.

Ongeacht je keuze zijn deze pocketvering matrassen in de regel keerbaar en draaibaar. Door minimaal één keer per kwartaal je matras te draaien en keren kun je op 4 manieren het matras beslapen en zorg je ervoor dat de druk in de tijd verdeeld wordt. Een langere levensduur is het gevolg waardoor je langer van dit matras kunt blijven genieten.

Advies door de slaapspecialisten van De-Slaapfabriek

Je koopt jouw matras eenvoudig en snel online in onze webshop, waarbij je kunt betalen bij aflevering als je dat prettig vindt! Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd in onze showroom als je online niet kunt vinden waar je naar zoekt. Onze slaapspecialisten staan 7 dagen in de week voor je klaar, ook ’s avonds (op afspraak)!

Heb je nu vragen? Stel ze gerust via mail, chat of telefonisch en we helpen je graag verder met onze expertise en ruime ervaring met alle type matrassen in alle denkbare ligmaten.