Wat is een polyether matras?

Je wilt gewoon een eenvoudig en goed betaalbaar matras? De voordeligste matrassen zijn polyether matrassen met een kern van polyetherschuim (ook wel comfortschuim genoemd). Deze polyether matrassen zijn vaak wat dunner dan binnenveringmatrassen en pocketveringmatrassen. Deze lichtgewicht en betaalbare matrassen worden voornamelijk voor kleine kinderen of logeerbedden gebruikt. Weliswaar heb je geen comfortzones en is het ventilerend vermogen laag, toch is het een prima matras voor de gewone slaper die geen hoge eisen stelt aan het ligcomfort en veel waarde hecht aan een lage prijsstelling. We helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze. Bel, mail of chat met ons.

Vanaf 145,-
Vanaf 189,-
  • Specialist in extra grote en afwijkende maten
  • Maatwerk productie in NL
  • Gratis bezorging in NL

Wat is nu eigenlijk een polyether matras? De kern van een polyether matras bestaat uit een eenvoudige schuimkern ook wel comfortschuim genoemd. De stevigheid en kwaliteit van het schuim wordt uitgedrukt in een SG-waarde (soortelijk gewicht). In de regel kun je stellen dat een hogere SG-waarde comfortabeler aanvoelt, beter ondersteunt, meer aansluit bij de lichaamscontouren en een langere levensduur heeft. Aangezien het een schuimkern betreft die door het hele matras heen hetzelfde is, zul je overal dezelfde tegendruk ervaren. Een polyether matras heeft dus geen comfortzones met variatie in tegendruk zoals dat bij een pocketveringmatras wel het geval is.

Een polyether matras blinkt niet uit in ventilerend vermogen. Logisch uiteraard want je ligt op een volkern schuimmatras waardoor lucht niet vrij kan circuleren. De meeste polyether matrassen zijn wat dunner dan reguliere binnenveringmatrassen en pocketveringmatrassen. De schuimkern van een polyether matras kan in meerdere diktes versneden worden en daardoor zijn de dunste polyether matrassen vanzelfsprekend voordeliger dan de dikkere polyether matrassen.

Kies een matras dat binnen je budget past

Bij een polyether matras is in de regel sprake van 1 hardheid en vaak is dit een gemiddelde hardheid die geschikt is voor een breed publiek met normaal postuur en een gemiddeld lichaamsgewicht. Ben je echter op zoek naar een hard of juist zacht matras? In geval van een pocketvering matras kun je zelf de hard- of zachtheid van de matras bepalen.

De voordelen van een polyether matras

Ben je van plan een voordelig matras aan te schaffen, dan is een polyether matras een prima optie. Dit is de reden dat voor kinderen en logés nog altijd vaak voor een polyether matras gekozen wordt.

Advies door onze slaapspecialisten

Onze ervaring is dat polyether matrassen gezien de lage aanschafkosten vrijwel altijd online via de webshop worden aangeschaft. Kun je online niet vinden waar je naar zoekt? Wij nodigen je graag uit voor een afspraak in onze showroom in Heerhugowaard. Dan kun je verschillende matrassen zelf testen. Onze slaapspecialisten staan voor je klaar met een kopje koffie om al jouw vragen te beantwoorden! Heb je nu al vragen en wil je snel antwoord? Bel, mail of chat met ons voor gedegen advies.