Traagschuim matrassen voor de ideale drukverdeling

Het schuim van een traagschuim matras wordt zacht als het je lichaamswarmte absorbeert. Dit betekent dat het matras zich helemaal naar jouw lichaam vormt. Het traagschuim wordt dus zachter op de plekken waar de meeste druk ontstaat en daarom voel je minder drukpunten. Dit betekent een goede doorbloeding in het lichaam en minder gedraai (van jouw partner). Een lekker idee, toch? Vooral voor mensen met terugkerende rug- en gewrichtsklachten is een matras met traagschuim dus heel prettig. De-Slaapfabriek is ook dealer van Tempur. Tempur is de wereldwijd de grootste aanbieder van hoogwaardige traagschuim matrassen. We denken uiteraard graag met je mee!

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Primavera Nuovo 350

Vanaf 279,-
Vanaf 339,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera

Vanaf 375,-
  • Specialist in extra grote en afwijkende maten
  • Maatwerk productie in NL
  • Gratis bezorging in NL

Matrassen

Matras Solar

Vanaf 620,-

De-Slaapfabriek matrassen

Matras Medical nasa traagschuim

Vanaf 695,-

De voordelen van een traagschuim matras

Allereerst is het goed te weten dat er voor traagschuim veel synoniemen in omloop zijn. De officiële benaming is visco-elastisch materiaal, maar termen als memoryfoam en nasa traagschuim zie je ook vaak terug.

Een ideale nachtrust is afhankelijk van de volgende drie factoren:

1) voldoende ondersteuning,

2) goede ventilatie en

3) een juiste drukverdeling.

Een traagschuim matras scoort met name goed op punt 1 en 3.

De voordelen van een matras met traagschuim hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet:
– Het traagschuim past zich helemaal aan de contouren van jouw lichaam aan;
– Dit matras heeft een goede drukverdeling, zodat je minder drukpunten voelt en een goede ondersteuning ervaart;
– Ideaal voor mensen met specifieke rug- of gewrichtsklachten, het risico van doorliggen is dan ook klein bij het gebruik van een matras van traagschuim;
– De matrassen zijn erg duurzaam, gaan meer dan 10 jaar mee en er is nauwelijks sprake van kuilvorming.

Doordat traagschuim matrassen temperatuurgevoel zijn zullen de matrassen in de winter wat langer koel en stijf aanvoelen en in de zomer juist wat soepeler zijn. Wij adviseren daarom altijd een gemiddelde slaapkamertemperatuur aan.

Valt je keuze op een matras met een pocketveerinterieur in combinatie met een afdeklaag (boven en onder) van traagschuim? Dan kies je voor een drukverlagend matras met comfortzones. Mensen die terugkerende rug- en nekklachten hebben of om medische redenen zo weinig mogelijk drukpunten willen ervaren, kiezen voor traagschuim. Door de gesloten celstructuur is dit materiaal minder goed ventilerend. Dit kan ook een voordeel zijn voor het geval je nogal kouwelijk bent tijdens het slapen en dus graag je warmte wilt vasthouden.

Ongeacht je keuze zijn deze pocketvering matrassen met traagschuim in de regel keerbaar en draaibaar. Door minimaal één keer per kwartaal je matras te draaien en keren kun je op 4 manieren het matras beslapen en zorg je ervoor dat de druk in de tijd verdeeld wordt. Een langere levensduur is het gevolg waardoor je langer van dit matras kunt blijven genieten.

Advies door de slaapspecialisten van De-Slaapfabriek

Je koopt jouw traagschuim matras eenvoudig en snel online in onze webshop, waarbij je kunt betalen bij aflevering als je dat prettig vindt! Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd in onze showroom als je online niet kunt vinden waar je naar zoekt. Onze slaapspecialisten staan 7 dagen in de week voor je klaar, ook ’s avonds (op afspraak)!

Heb je nu vragen? Stel ze gerust via mail, chat of telefonisch en we helpen je graag verder met onze expertise en ruime ervaring met alle type matrassen in alle denkbare ligmaten.