Over ons en in de media

Na ongeveer 15 jaar onze winkel te hebben betrokken bij ZienXL werd het tijd voor een grotere winkel. Vanaf 1 februari 2024 zitten we op de Berenkoog 14 te Alkmaar. We merken dat naast de ”online” bestellingen er nog steeds veel behoefte is aan een degelijk en uitgebreid ”offline” slaapadvies. Vandaar dat we nog meer bedden hebben opgesteld zodat je nog beter een keuze kunt maken.

Je vindt een groot assortiment slaapproducten. Ben je op zoek naar een afwijkende maat of extra grote maat boxspring, matras of topdekmatras? De-Slaapfabriek levert het. Want maatwerk is waar De-Slaapfabriek sterk in is. Geef ons dus gerust je wensen door en we komen bij je terug met een prijsvoorstel. Of we maken een afspraak zodat we ruim de tijd voor je kunnen nemen en al je vragen kunnen beantwoorden. Dit kan voor de showroom in Alkmaar zelfs in het weekend als dat beter uitkomt voor je. Als alternatief kun je de experience center in Nieuwegein op afspraak bezoeken. Laat dan wel van tevoren weten waar je interesse naar uitgaat want niet alle modellen en merken staan daar opgesteld.

extra grote boxsprings De-Slaapfabriek

circulaire matrassen De-Slaapfabriek

Slaapfabriek

De-Slaapfabriek richt zich met name op de ‘bij-de-tijdse en prijsbewuste’ klant die o.a. het internet gebruikt om zich goed te oriënteren op slaapartikelen. Naast consumenten zijn dit ook eigenaren van hotels, vakantieparken en B&B die voordelig aan de bron willen aanschaffen zonder concessies te doen aan de kwaliteit en tegelijkertijd ook invulling willen geven aan duurzaam ondernemerschap. De-Slaapfabriek is al jaren een sterk groeiend internetconcern met een steeds groter wordend assortiment aan boxsprings, matrassen, topdekmatrassen en aanverwante slaapartikelen. Ons werkgebied is hoofdzakelijk Nederland en België, maar steeds meer consumenten en zakelijke klanten weten ons uit de omringende Europese landen te vinden.

De-Slaapfabriek is dealer van een aantal gerenommeerde merken waaronder:

Van LandschootCinderellaFloryn beddenpolydaunVroomshoopDicorevorDommelin

De unieke voordelen van De-Slaapfabriek

 • Sterk in extra grote breedtematen en lengtematen;
 • Levering van alle denkbare afwijkende maten;
 • Maatwerk wordt in Nederland geproduceerd;
 • Gratis levering in Nederland;
 • Gratis montage in Nederland van complete 2-persoons boxsprings;
 • Laagste prijsgarantie;
 • 150 Dagen omruilgarantie: Kun je echt niet wennen binnen 150 dagen? Ruil de kern van een topper of matras in voor een ander exemplaar. Kosten €95,- plus eventuele meerkosten. De hoes blijft in je bezit;
 • De levertijd is kort. Afhankelijk van het product slechts een paar dagen tot een aantal weken;
 • Geen (aan)betaling met iDEAL noodzakelijk, maar veilig betaling bij aflevering (via betaalverzoek) is ook mogelijk;
 • Rechtstreeks toegang tot de fabriek;
 • Geen tussenkomst van prijsopdrijvende detail-, tussen- en groothandel;
 • Producten uitsluitend van gerenommeerde Nederlandse fabrikanten en bekende merken, dus topkwaliteit;
 • Decennia lange ervaring op slaapgebied in huis;
 • Kort schakelen met een team van enthousiaste professionals met lage overheadkosten;
 • Proefliggen in onze winkel in Alkmaar is mogelijk, 7 dagen in de week ook ’s avonds op afspraak;
 • Mogelijkheid op afspraak ook de experience center in Nieuwegein te bezoeken;
 • Ruime parkeergelegenheid met gratis parkeren.

De-Slaapfabriek

De-Slaapfabriek loopt voorop in de branche

De-Slaapfabriek heeft de 6e plaats bereikt van de snelstgroeiende ondernemingen van Nederland en is daarvoor beloond met een FD Gazellen Award. De FD Gazellen Awards zijn een initiatief van o.a. het Financieele Dagblad, KPMG, Graydon, ABN AMRO en BNR Nieuwsradio.

gazellen awardsbnrlogofdNederlandse boxsprings

Wij leveren voornamelijk kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem, rechtstreeks uit de fabriek, met een korte levertijd en een ongeëvenaarde prijs-/kwaliteit verhouding. Wil je graag jouw eigen ontwerp laten produceren? Onze specialisatie is maatwerk en afwijkende maatvoeringen zonder daarvoor een veel hogere prijs te hoeven doorberekenen. Wij bezorgen én monteren complete 2-persoons boxsprings door heel Nederland en België en hebben daarvoor een aantal logistieke partners met hun eigen wagenpark tot onze beschikking. Bijkomstig voordeel voor de klant is dat pas bij aflevering (via betaalverzoekje) betaald hoeft te worden. Uiteraard kun je ook in de webshop veilig vooruit betalen met iDEAL.

Ten slotte kun je voor alle bij ons aangeschafte producten terugvallen op een unieke slaapgarantieregeling; Bevalt het aangeschafte product je na de gewenningsperiode niet helemaal, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid bepaalde onderdelen om te ruilen voor nog beter op jouw ligeigenschappen afgestemde producten.

over De-Slaapfabriekconsumentenbond logo finalduurzaam ondernemerschapNiagaCircular

De-Slaapfabriek loopt al jaren voorop in de branche als het gaat om duurzaam ondernemerschap. De gerenommeerde bij De-Slaapfabriek aangesloten fabrieken worden allereerst geselecteerd op hun prestaties op het gebied van duurzaam en milieuverantwoord produceren. Dit blijkt o.a. uit de keuze voor grondstoffen en halffabrikaten van hun toeleveranciers. Een 100% milieuontlastend product is helaas een brug te ver. Dit geldt ook voor een 100% recyclebaar product. Wel is ons er alles aan gelegen om de gebruikte meubelstoffen, woven dubbeldoek, MDF, schuimen (polyether, koudschuim, visco elastisch traagschuim), natuurlatex, binnenvering- en pocketveringinterieuren te toetsen aan de strengst geldende normen.

Ook het productieproces is gecertificeerd en de bij het fabricageproces vrijkomende afvalstromen worden strikt gescheiden tot herbruikbare reststromen. De keuze voor Nederlandse en Belgische fabrieken is ook ingegeven door behoud van een natuurlijke leefomgeving. De boxsprings, matrassen, topdekmatrassen, etc hoeven immers nog maar over een kleine afstand naar de klant getransporteerd te worden. Dit vervoer gebeurt met voertuigen die voldoen aan de strenge euro-normen voor uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

ISO 14001 milieubewust producerenduurzaam bosbeheermilieubewust gemaakte boxspringsOeko Tex logoMatras Recycling Nederland

Showroom en postadres De-Slaapfabriek

Berenkoog 14
1822 BJ Alkmaar

Slaapfabriek

Openingstijden:

maandag: 10:00 tot 17:00 uur (’s avonds op afspraak)
dinsdag: 10:00 tot 17:00 uur (’s avonds op afspraak)
woensdag: 10:00 tot 17:00 uur (’s avonds op afspraak)
donderdag: gesloten
vrijdag: 9:00 tot 17:00 uur (’s avonds op afspraak)
zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
zondag: gesloten

Voorkom eventueel onnodig wachten en bel graag voor een afspraak naar 072-2100360 zodat we je goed kunnen helpen.

Op verzoek is het ook mogelijk om de experience center in Nieuwegein op afspraak te bezoeken. Laat ons graag dan wel van tevoren weten waar je interesse naar uitgaat. Niet alle producten staan namelijk op alle locaties opgesteld.

Bedrijfs en contactgegevens De-Slaapfabriek:

Berenkoog 14
1822 BJ Alkmaar

Email: info@sgaap.nl
Tel: 072-2100360
KvK: 64665615
BTW nr.: NL855769099B01
IBAN: NL27RABO0121112411
BIC (Swift-Code): RABONL2U

De-Slaapfabriek in de media

De-Slaapfabriek adverteert regelmatig via o.a. Rodi Media in lokale nieuwsbladen in de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Bergen, Heiloo, etc.

De-Slaapfabriek en Rodi Media

Rodi Media

Rodi Media en De-Slaapfabriek

De-Slaapfabriek en Rodi Media

sponsoring TVHHW

Bedding Business De SlaapfabriekBedding BusinessDe-SlaapfabriekBedding Business SlaapfabriekSlaapfabriek ZienXL

Magazines | The Art of Living Magazine

Indrukwekkend landhuis met drie woonlagen | Ron Stappenbelt

Een kelder om van te dromen

In West-Friesland aan de voet van de monumentale West-Friese Omringdijk, verbouwde en restylede Ron Stappenbelt recentelijk de kelder en begane grond van een indrukwekkend landhuis met drie woonlagen. De geslaagde verbouwing en de prettige samenwerking tussen interieurontwerper en bewoners resulteerden in een luxueuze kelder en een harmonieus ingerichte keuken en woonkamer.

Huiselijke kelder
Ron heeft in de kelder een slaap-, en badkamer gebouwd, een inloopkast, een douche, een was- en installatieruimte en een gastenverblijf met eigen toilet. Als je twee brede eikenhouten trappen afdaalt, kom je in de master bedroom. De temperatuur is aangenaam en constant door de luchtverwarming. Op de grond ligt een warme, houtlook pvc-vloer. Niets doet vermoeden dat je hier in een kelder staat. Buizen en leidingen zijn weggewerkt in het plafond waar slim geplaatste verlichting een mooie lichtlijn vormt en hoogte suggereert.

De slaapfabriek heeft het luxe bed verzorgd.


“Niets doet vermoeden dat je hier in een kelder staat”


De moderne badkamer is mede mogelijk gemaakt door JEE-O.

“Het resultaat mag gezien worden. We zijn er heel blij mee. Het begint al als ik de dijk afrij en ons huis zie liggen. Dan denk ik: ‘Wat een geluk dat ik in zo’n prachtig huis mag wonen’”, aldus de bewoonster.

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: